DEM eş-başkanları: “Süreç yol temizliği ile başlamalı” – Fehmi Koru

DEM eş-başkanları: “Süreç yol temizliği ile başlamalı” – Fehmi Koru

Tuncer Bakırhan, “Hiç beklemiyorduk, şaşırdık tabii” dedi.

Memnunlar…

Kendilerine uzatılan eli ve ardından başlayan ‘Kürt sorunu’ etrafındaki tartışmaları… Bahçeli’nin sözlerini… Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ona bu konuda çıktığı desteği… Ve sürekli ‘birinci parti’ diye sözünü ettikleri CHP’nin lideri Özgür Özel’in karşı çıkmak yerine süreci sahiplenmesini…

Bu gelişmenin bütününü önemli buluyor DEM’in eş başkanları…

Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan…

DEM’in İstanbul/Taksim’de düzenlenen basınla sohbet toplantısında dinlediklerim, son bir hafta içerisinde yaşananları, onların, yeni bir süreç içinde bulunduğumuz biçiminde yorumladıklarını düşündürüyor.

Gelişmeye habersiz yakalanmış sayılmazlar…

Dünyanın geçirmekte olduğu hızlı değişim, o değişimin Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgeye kanlı çatışmalarla yansıması, hükümetin izlediği politikaların ekonomik sıkıntılar doğurması, halkın içine düşürüldüğü fakirlik, iktidarın yeni çıkışlar arayacağını zaten düşündürüyormuş…

2013-2015 arasında yaşanan ‘çözüm süreci’ döneminin şartlarıyla günümüzün şartlarını mukayese ettiklerinde, Türkiye’nin uluslararası alanda daha sorunlu, iktidarın da o günkünden daha güçsüz olduğunu görüyorlar.

“Türkiye her zamankinden daha büyük tehdit altında” dedi Bakırhan.

Ülkenin en büyük sorunu durumundaki ‘Kürt sorunu’ bu tabloyu değiştirmek için bir fırsat olabilir. “Türkler Kürtleri hasım değil hısım olarak görmeli” de dedi.

‘Kürt sorunu’nun varlığının ülkeye bugüne kadar en az üç trilyon dolara mal olduğunu da hatırlatan oydu.

Exit mobile version