Demirtaş’tan Özel görüşmesi sonrası açıklama: Çözüm yolu siyaset, çözüm kurumu TBMM’dir

Demirtaş’tan Özel görüşmesi sonrası açıklama: Çözüm yolu siyaset, çözüm kurumu TBMM’dir

Demirtaş, Türkiye’de siyasetin uzun yıllardır tıkalı olduğuna dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘normalleşme’ diye ifade ettiği sürecin başarılı olabilmesi için hukukun üstünlüğüne saygı duyulması şarttır. Hukukun olmadığı bir yerde ne siyaset kanalları açılır ne de normalleşme sağlanır,” dedi.

Görüşmede gelir adaletsizliğinden demokrasiye, Kürt sorunundan kadın haklarına kadar birçok mesele ele alındı. Demirtaş ayrıca, sağlık sistemini ve son günlerde kamuoyunda tepki çeken bebek katliamını da değerlendirdiklerini ifade etti.

“Siyaset diyaloğu güçlendirmeli” diyen Demirtaş, “Seçim hesaplarına ve ittifak tartışmalarına kapılmadan barış için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” ifadesini kullandı. Görüşmenin cezaevi koşullarında gerçekleşmesini ise “absürt bir durum” olarak nitelendirdi.

Demirtaş, Kobani ve Gezi davası tutukluları ile Selçuk Mızraklı ve Bekir Kaya’nın bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları gerektiğini vurguladı. İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak girişimlerini de eleştiren Demirtaş, “Bu tür yargısal operasyonlardan vazgeçilmelidir” dedi.

Son olarak Demirtaş, demokratik siyasetten asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Toplumsal barış için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz,” dedi. Görüşmenin içeriğinin avukatları aracılığıyla DEM Parti Genel Merkezi’ne iletileceğini de ekleyen Demirtaş, Özel’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne selamlarını iletti.

Exit mobile version