DEVA Partili Yeneroğlu: AK Parti yurt dışındaki Türklerle ilgili vaatlerini tutmadı

DEVA Partili Yeneroğlu: AK Parti yurt dışındaki Türklerle ilgili vaatlerini tutmadı

Yeneroğlu, hükümetin yurt dışındaki vatandaşlara yönelik politikalarının sürekli olarak ertelendiğini ve vaatlerin tekrar tekrar seçim beyannamelerinde sunulduğunu vurguladı. 2015 ve sonrasında verilen sözlerin büyük bölümünün tutulmadığını belirten Yeneroğlu, 2018 seçim beyannamesindeki bazı vaatlerin 2023 seçim beyannamesine alındığını söyledi. Yeneroğlu, son 1 yılda da bu tutumun devam ettiğini ifade etti.

Yeneroğlu, başarılı bir yurt dışı vatandaşlar politikası için gerekli olan demokratik, ekonomik ve dış politika şartlarının sağlanamadığını belirtti. Türkiye’nin demokrasisini ve ekonomik refahını güçlendiremediği için yurt dışındaki vatandaşlarına fayda sağlayamadığını söyledi.

Yeneroğlu, 6 milyonu aşan diasporanın gündeminin TBMM’de daimi bir komisyon ile ele alınması gerektiğini ifade etti. Bu şekilde etkili ve şeffaf politikalar geliştirilebileceğini ve yurt dışında yaşayan vatandaşların meselelerinin ciddi şekilde gündeme gelebileceğini belirtti.

Yeneroğlu, hükümetin ilk 6 ayında yurt dışından getirilen telefonların kullanım süresinin 120 günden 180 güne çıkartılması sözünü yerine getirdiğini belirtti. Ancak diğer vaatlerin büyük çoğunluğunun ertelendiğini veya gerçekleştirilmediğini söyledi.

Yeneroğlu, Avrupa’da artan İslam karşıtlığına karşı Türkiye’nin yeterli mücadele kapasitesine sahip olmadığını belirtti. İçeride farklı düşünen vatandaşlarının haklarını ihlal eden iktidarın, yurt dışında çoğulcu toplumun faziletlerini anlatmakta zorlandığını ifade etti.

Exit mobile version