Diyanet İşleri Başkanlığı Tabloyu Açıkladı: Yeni Personeller Alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı Tabloyu Açıkladı: Yeni Personeller Alınacak

BAŞVURU ŞARTLARI:Genel Şartlar:

BAŞVURU SÜRECİ:

Sınavlar Ankara’da sözlü olarak gerçekleştirilecek. KPSS puan sıralamasına göre belirlenen adaylar sözlü sınava çağrılacak.Sınav konuları arasında mesleki bilgi düzeyi, ifade yeteneği, temsil kabiliyeti ve genel kültür gibi alanlar yer alıyor.Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçların açıklanmasından itibaren 7 gün içinde yapılabilecek.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartları sağlamak,2024 KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP3, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almak,İlgili mühendislik ve şehir bölge planlama bölümlerinden mezun olmak (YÖK tarafından kabul edilen eş değer bölümler dahil),Sözleşmeli pozisyonda görev yapıp sözleşmenin feshedilmesinden itibaren bir yıl geçmeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.

Başvurular, 21 Ekim – 4 Kasım 2024 (saat 16:30) arasında DİBBYS programı üzerinden “sinav.diyanet.gov.tr” adresinden yapılacak.Adayların öğrenim durumları elektronik ortamda kontrol edilecek. Elektronik ortamda bilgisi bulunmayanlar, başvuru öncesi mezuniyet bilgilerini sisteme kaydettirmelidir.

Adayların başvuru sırasında verdikleri bilgilerin doğruluğundan kendileri sorumlu olacaktır.

Exit mobile version