Diyarbakır-Mardin sınırındaki yangında yeni bilirkişi raporu: Yangın elektrik direği kaynaklı…

Diyarbakır-Mardin sınırındaki yangında yeni bilirkişi raporu: Yangın elektrik direği kaynaklı…

20 Haziran’da başlayan yangında Zekiye Erdenli de dahil olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetti. Yangın, Köksalan Mahallesi’nde anız ile örtü yangını olarak başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak çevre mahallelere sıçradı.

Yangında etkilenen 73 kişi taburcu edilirken, 2 kişinin tedavileri ise devam ediyor. Ayrıca, bölgede bulunan 120 hayvanın veterinerler tarafından tedavileri gerçekleştirildi.

Çiftçilerin Kayıp ve Hasarları

Diyarbakır’da 8 bin 100, Mardin’de ise 7 bin dönüm alanda hasara neden olan yangında toplam 5 bin 450 dönüm ekili arazi zarar gördü. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, yangının etkilediği çiftçilerin kayıp ve hasarlarını tespit etmek için çalışmalarını tamamladı.

Başsavcılık, olayla ilgili bilirkişi raporunu yetersiz buldu ve daha detaylı bir ara rapor hazırlanmasını istedi. Yeni raporun hazırlanmasının ardından soruşturmanın genişletileceği belirtildi.

Müdahale ve Destek Çalışmaları

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, yaraların sarılması için Diyarbakır ve Mardin Valiliklerine kaynak aktarıldığını duyurdu. Yangınla mücadele kapsamında bölgeye sevk edilen AFAD ve Tarım Bakanlığı ekipleri, çiftçilerin ve yangından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Yangının Çıkış Nedeni ve Soruşturma Süreci

Exit mobile version