Dünyanın dört bir yanından topladı! Fiyatları 20 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar ulaşıyor! 600 tanesiyle yeni bir dünya kurdu

Dünyanın dört bir yanından topladı! Fiyatları 20 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar ulaşıyor! 600 tanesiyle yeni bir dünya kurdu

Bafra ilçesi Hacınabi Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Şükrü Şen ilk önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden aldığı kaktüs dalları ile bu serüvenin başladığını söyledi. Evinin çatısında adeta ekolojik bir bahçe oluşturan Şen, 500 farklı türden yaklaşık 600 kaktüs ile çatı katında muhteşem bir bahçeye ev sahipliği yapıyor.

Şükrü Şen, “Koleksiyonumda Peru, Mısır, Kaliforniya ve Güney Afrika gibi farklı bölgelerden getirilen kaktüsler yer alıyor. Kaktüslerin üzerinde, ziyaretçilerin bilgi sahibi olabilmesi için adlarının yazılı olduğu etiketler bulunuyor. Koleksiyonumdaki kaktüslerin piyasa değeri, 20 bin liradan 500 bin liraya kadar değişiyor. Ancak bu kaktüsleri satmayı düşünmüyorum. Aksine bu değerli bitkileri yetiştirmeye ve büyütmeye devam edeceğim” sözlerini dile getirdi.

Kaktüs yetiştirmenin inceliklerini anlatan Şükrü Şen, budanan kaktüslerden çıkan dalların kesilerek 10 gün boyunca kurutulması gerektiğini söyledi. Kuruması ile birlikte dalların kuru toprağa dikilerek 25 gün sonra su verilmesi gerektiğini aktaran Şen, toprağın su geçirgenliğinin olmasının önemli bir detay olduğunu da söyledi. Çiçek toprağı kullanmaktan kaçınılması gerektiğinin altını çizen Şen, aksi takdirde kaktüslerin sağlığını kaybedeceğini aktardı.

Kaktüs yetiştiriciliğini sürdürmeye devam edeceğini vurgulayan Şükrü Şen, koleksiyonunu daha da genişletmeyi planladığını kaktüs çeşidini arttırarak mevcut koleksiyonuna yeni modeller eklemek istediğini de dile getirdi.

Exit mobile version