En lezzetli yemekler bu şehirlerde yeniyor! Türkiye’nin o şehrine gitmeyen bin pişman oluyor

En lezzetli yemekler bu şehirlerde yeniyor! Türkiye’nin o şehrine gitmeyen bin pişman oluyor

Floransa, İtalya

Listeye ilk sırada 4.71 puanla İtalya’nın Floransa kente giriyor. Kültürü, eşsiz mimarisinin yanı sıra zengin mutfak kültürü ile hem kaliteli hem de yerel lezzetleri bir arada sunan Floransa sadeliğin en lezzetli yemeklerle buluştuğu bir şehir oluyor. Burada en sevilen lezzet ise Fiorentina oluyor. Floransa’ya uğrayanlar ampredotto, ribollita gibi lezzetleri tatmadan geçemiyor.

Roma, İtalya

Dünyanın en lezzetli yemeklerini sunan Listenin 2 sırasında İtalya’nın Roma kenti yer alıyor. Tarihin yanı sıra basit ama etkileyici lezzetleriyle damakta eşsiz bir tat bırakan Roma, Cacio e pepe, pasta carbonara, penne arabbiata, pizza al taglio gibi farklı lezzetleri sunuyor.

Lima, Peru

Peru’nun başkenti Lima canlı sanat ortamı ve yerel yemekleri ile oldukça popüler bir şehir oluyor. Tazecik deniz ürünlerinin tadına bakabileceğiniz bu şehir damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. İnce dilimlenmiş çiğ balık olan tiradito, şehrin simgesel sunumlarından biri olarak kabul ediliyor. Lima’ya gidenler için butifarra, ceviche, anticuchos, mi barrunto ve salchipapas yemeden dönmemeli.

Exit mobile version