Erbakan tek tek açıkladı: 25 maddelik “Ahlaklı Belediyecilik Protokolü”

Erbakan tek tek açıkladı: 25 maddelik “Ahlaklı Belediyecilik Protokolü”

Konuşmasında 31 Mart yerel seçimleri sonuçlarını değerlendiren Erbakan, partilerinin Türkiye genelinde üçüncü olduğuna işaret ederek, Türkiye genelinde belediye başkanlığı seçimi oy ortalamalarının yüzde 6,2 olduğunu, belediye meclisi seçimi oy ortalamalarının yüzde 7’ye ulaştığını anlattı. Erbakan, “Bu sonuçlara göre bir önceki seçime göre oylarını yüzde 100’ün üzerinde artırarak 31 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi ve zafer kazanan partisi Yeniden Refah Partimiz olmuştur. Yeniden Refah Partimiz bugün Türkiye siyasetinin parlayan yıldızıdır ve Türkiye siyasetinin en güçlü aktörü anahtar partisi konumundadır.” dedi.

Türkiye genelinde 63 belediye başkanlığını kazandıklarını hatırlatan Erbakan, “Milletimiz tercihini milli görüşten ve Yeniden Refah’tan yana kullanmıştır. Bu sonuçlar Milli Görüş’ün ikinci 40 yılda yeniden şahlanışı demektir ve Yeniden Refah Partimizin iktidar yürüyüşünün ayak sesleri demektir.” ifadelerini kullandı.

Erbakan, “Yeniden Refah Partimizle ilgili bütün algı operasyonlarına, karalama kampanyalarına, özel talimatlarla gerçekleştirilen medya ambargolarına rağmen gazeteci kılığına girmiş maaşlı trollerin bütün iftiralarına ve yalan haberlerine rağmen Yeniden Refah Partimiz bu başarıyı gösterdi ve milletimiz bütün bu algı operasyonlarına en güzel cevabı sandıkta tercihini Yeniden Refah Partimizden yana kullanarak vermiş oldu. Bu sebeple aziz milletimize Yeniden Refah Partimize bize göstermiş oldukları bu teveccühden dolayı bir kez daha en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Partilerinin beş buçuk yaşında olduğunu söyleyen Erbakan, ancak 55 senelik bir mazileri bulunduğunu kadetti. Fatih Erbakan, “1989 ve 1994’te uygulanan milli görüş belediyeciliğini anlatarak, “Allah rızası için çalışan kadrolarımızla aynen 94 olduğu gibi 2024’te de belediyelerde tarih yazacağız, destan yazacağız.” dedi.

Fatih Erbakan, parti olarak kazandıkları belediyelerde uyulacak esasları belirleyen ve 25 maddeden oluşan “Ahlaklı Belediyecilik Protokolü”nü açıklayarak, bunlara uymaya milletin huzurunda söz verdiklerini ifade etti.

Erbakan, içinde kültür sanat gibi faaliyetler yapılırken milli ve manevi değerlerin korunması, “LGBT ile mücadele” edilmesi, trollere ödeme yapılmaması gibi unsurların bulunduğu protokolde yer alan maddeleri şöyle anlattı:

“Belediyelerin yönetiminde yolsuzluğa asla müsade edilmeyecek, tüm faaliyetler şeffaf ve denetlenebilir şekilde yürütülecek. Belediyelerimizin bütün kademelerinde rüşvete kesinlikle geçit verilmeyecek.

Belediye harcamalarında israfa son verilecek. Belediye bütçesinden harcama yaparken kendi cebimizden harcama yapmaktan daha hassas davranılacak ve en kısa sürede denk bütçe gerçekleştirilecek.

Exit mobile version