Erdoğan gençler ve milli sporcularla buluştu: 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdür

Erdoğan gençler ve milli sporcularla buluştu: 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdür

Konuşmasına gençleri ve sporcuları selamlayarak başlayan Erdoğan, “Sizlerin şahsında aydınlık yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğüm tüm genç kardeşlerime buradan sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum” dedi.

Türk gençliğini temsilen buluşmada yer alan milli sporcuların yanı sıra siyasette, bilimde, müzikte ve çalışma hayatında başarılarıyla öne çıkan gençleri tebrik eden Erdoğan, “Her birinize ülkemize, milletimize ve ailelerinize yaşattığınız mutluluklar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Rabb’im başarılarınızı daim eylesin, ayağınıza taş değdirmesin” ifadesini kullandı.

Millet olarak Anadolu’nun kapılarının açıldığı Malazgirt Zaferi’nden beri sürekli mücadele içinde olduklarını belirten Erdoğan, “Daha 21 yaşında İstanbul’u fethederek çağ açıp, çağ kapatan gençler tarih boyunca bu milleti zaferden zafere koşturdu” dedi.

Dünyaya “Çanakkale geçilmez” dedirttiğimiz büyük destanın gizli kahramanlarının da gençlerden oluştuğunu ifade eden Erdoğan, “Gençler, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ilk adımı atılan Milli Mücadele’nin de ön saftaki neferleri oldu. Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs’ta kıvılcımını yaktığı istiklal meşalesi, gençlerin omuzlarında Anadolu’ya yayılmış, tüm yürekleri kuşatmış, yine gençlerin fedakarlığı ve sahiplenmesiyle zafere kavuşmuştur. 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun, teslimiyete karşı milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür. 19 Mayıs, Milli Mücadele’yi başlatmakla kalmamış, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, milletimizin de kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.” diye konuştu.

Exit mobile version