Fazilet Apartmanı 19 kişiye mezar olmuştu: Firari çiftin noterde vekalet verdiği ortaya çıktı

Fazilet Apartmanı 19 kişiye mezar olmuştu: Firari çiftin noterde vekalet verdiği ortaya çıktı

Bunun üzerine çift hakkında “tutuklamaya yönelik yakalama kararı” çıkarıldı.

Soruşturmanın sonunda firari Yağcı çifti ile binanın hem müteahhidi hem de statik proje müellifi ve fenni mesulü olan Mahmut Oktay Hartavi (63) hakkında, “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Yargılama devam ederken 19 aydır aranan firari sanıklardan Akın Yağcı’nın 23 Ağustos 2023’te, Ferihan Yağcı’nın ise 2 Kasım 2023’te Ankara 3. Noter’de çocuklarına vekalet verdikleri ortaya çıktı. Çiftin çocuklarından Volkan Yağcı’nın ise bu vekaletlerle notere giderek anne ve babası için avukatlara vekalet verdiği tespit edildi. Tutuklamaya yönelik arama kaydı olmasına rağmen çiftin noterde vekalet vermesi tepkilere neden oldu.

Davanın avukatlarından ve yıkılan binada nenesini kaybeden Musa Eren Bayazıt, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı olan kişinin noterde işlem yaptırırken otomatik olarak emniyetin sistemine bilgi gittiğini; bu sisteme rağmen Yağcı çiftinin yakalanamamasına bir anlam veremediğini ifade etti.

Çiftin bir an önce yakalanıp mahkemede hesap vermesi gerektiğini belirten Bayazıt, “19 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten aranan fırın işletmecileri, 19 aydır aranırken onlar başkent Ankara’da elini kolunu sallayarak geziyorlar. 19 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten haklarında 22 yıl 6 aya kadar hapsi istenen Akın ve Ferihan Yağcı çifti notere giderek vekaletname veriyorlar ve işlem yapıyorlar. Bu vekaletnamelerden biri avukat tutmak için, diğeri ise mal kaçırmaya yönelik. Bu kimseler elini kolunu sallayarak vekaletnameyi verdikten sonra başkent Ankara’da gezmeye devam ediyorlar. Polis bunları niye yakalamıyor?” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version