Gazeteci Can Ataklı’nın Yargılandığı Davada Mütalaa Açıklandı

Gazeteci Can Ataklı, şehit babası hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle yargılandığı davada mütalaanın açıklandığı öğrenildi. İddianamede, Ataklı’nın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği belirtiliyor.

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Ataklı katılmazken, avukatı Rabia Bayram mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bazı sivil toplum kuruluşlarının avukatları da müşteki olarak yer aldılar.

Ataklı’nın avukatı Bayram, müvekkilinin eleştirilerinin özellikle şehit ailelerine mikrofon uzatan basın mensuplarına yönelik olduğunu savundu. Bayram ayrıca, Ataklı’nın söylediklerinin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak beraat talebinde bulundu.

Mahkemedeki mütalaasında cumhuriyet savcısı, Ataklı’nın ifadelerinin halkın bir kesimini ötekileştirici ve nefret ortamı yaratıcı nitelikte olduğu yönünde görüş belirtti. Mütalaada, Ataklı’nın 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Mahkeme, taraflara mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi. Ataklı’nın durumu hakkında ilerleyen günlerde yeni gelişmeler yaşanması bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ataklı’nın sosyal medya videolarında kullandığı sözlerin camiada büyük yankı uyandırdığı ve toplumda endişe yaratacak bir tehlike oluşturduğu ifade ediliyor.

Exit mobile version