Herkes bol bol kullanıyordu… Bu yağları sakın almayın: Hepsi sahte çıktı

Herkes bol bol kullanıyordu… Bu yağları sakın almayın: Hepsi sahte çıktı

Bakanlık tarafının açıklanan liste doğrultusunda tüketilen gıdaların güvenilirliği bir kez daha gözler önüne serildi. Özellikle restoranlarda et ürünlerinde kullanılan tek tırnaklı hayvan etleri büyük yankı uyandırırken zeytinyağı ve tereyağında da sahtecilik yapıldığı ortaya çıktı. Baharat üreticileri izin verilmeyen ürünleri kullanırken yağ üreticileri tohum yağı karıştırarak tüketeceği yanıltmayı tercih etti.

Zeytinyağı ve tereyağı konusunda yapılan hilelere dikkat çeken bakanlık doğal sızma zeytinyağı adı altında sunulan bazı ürünlerde tohum yağı kullanıldığını açıkladı. Hileli zeytinyağı satış yapan markalar şu şekildedir:

Baharat sektöründe yer alan bazı markaların ise ürünlerin içerisine izin verilmeyen kimyasal maddeler kattığı belirtildi. Sumak üreticisi Yalçınkaya Biber Sanayi İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi ve Naneci Davut’un ürünlerinde izin verilmeyen boya tespit edildi.

Peynir ve süt ürünlerinde sahtecilik yapılırken Halil Ağa süt ürünlerinin çeşnili eritme peynirinde natamisin adlı zararlı bir madde kullanıldığı açıklandı. Adana’da ise Adana’da 01 Et & Tavuk Ve Adaklık Dünyası ile Adana Sofrası Kebap Şırdan gibi restoranlarda dana kuzu et karışımının içerisine tek tırnaklı hayvan eti karıştırıldığı belirtildi.

Exit mobile version