İade süreci devam ediyor: Savcılık Cihantimur’un iadesini talep etti

İade süreci devam ediyor: Savcılık Cihantimur’un iadesini talep etti

Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, Cihantimur’un iadesiyle ilgili kararın duruşma öncesinde alınması gerektiğini belirten bir dilekçe sundu. Levy, mahkemeden, Cihantimur’un taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma suçlarından Türkiye’ye iadesinin ABD ve Türkiye arasındaki anlaşmaya uygun olduğuna dair kararın ABD Dışişleri Bakanlığı’na iletilmesini talep etti.

Savcılık, Cihantimur’un avukatlarının davanın düşürülmesi yönündeki taleplerine de itiraz etti. İade sürecinin tamamlanabilmesi için son bir duruşmanın yapılması gerektiğini belirten savcılık, Türkiye’nin sunduğu delillerin ABD hukukuna uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cihantimur’un avukatları ise müvekkillerinin yeniden tahliyesi için başvuruda bulundu. Avukatlar, mahkemeye sundukları dilekçede Cihantimur’un annesinin ABD’ye gitme kararına uyduğunu belirterek, psikiyatri raporunun gizli tutulması talebinde bulundu.

Türkiye ve ABD arasında iade sürecine dair gelişmelerin önümüzdeki dönemde netlik kazanması bekleniyor. Oğuz Murat Acı’nın ailesi ve kamuoyu, davanın sonucunu yakından takip ediyor.

Exit mobile version