Instagram’a yaş sınırı geldi: Reşit olmayanlara kısıtlamalar uygulanacak

Instagram’a yaş sınırı geldi: Reşit olmayanlara kısıtlamalar uygulanacak

Instagram’ın yeni kısıtlamaları, 17 Eylül 2024 tarihi itibarıyla ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya’da uygulanmaya başlandı. Meta’nın resmi açıklamasına göre, bu düzenleme Avrupa Birliği’nde 2024 yılının sonuna doğru, Türkiye de dahil olmak üzere diğer ülkelerde ise Ocak 2025’te hayata geçirilecek.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak gizli hale getirilecek. Böylece, yalnızca onayladıkları takipçileri, paylaştıkları içerikleri görebilecek ve onlarla etkileşim kurabilecek.

Bir diğer önemli düzenleme, bu yaş grubundaki kullanıcıların yalnızca karşılıklı takipte oldukları kişilerle mesajlaşabilmesi. Ayrıca, Keşfet ve Reels alanlarında hassas içeriklerin, özellikle şiddet veya kozmetik ürün reklamlarının bu kullanıcılara daha az gösterilmesi sağlanacak.

Instagram, genç hesaplara yönelik zaman sınırlamaları da getirdi. Buna göre, günlük 60 dakika kullanım süresini aşan kullanıcılar uygulamadan çıkmaları konusunda uyarılacak. Ayrıca, akşam 10 ile sabah 7 arasında hesaplar “uyku moduna” girecek. Bu süre zarfında bildirimler sessize alınacak ve mesajlara otomatik yanıtlar gönderilecek.

Exit mobile version