İstanbul’da metrobüs kazası! Ortalık savaş alanına döndü: Ölü ve onlarca yaralı var

İstanbul’da metrobüs kazası! Ortalık savaş alanına döndü: Ölü ve onlarca yaralı var

OLAY YERİ MÜDAHALELERİ

Küçükçekmece Sefaköy’de Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüs, kontrolden çıkarak karşı yönden gelen başka bir metrobüse yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrobüs savrularak bariyerlere çarptı. Kaza sonucu metrobüslerin camları kırıldı, ön ve iç kısımlarında büyük hasar meydana geldi.

( = window. || []).push({});

KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Kaza ihbarının ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri hızla sevk edildi. İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi kurtardı. İlk bilgilere göre kazada 3 kişinin durumu ağır olmak üzere toplamda 12 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi.

METROBÜS SEFERLERİNDE AKSAMA

Kaza nedeniyle metrobüs seferlerinde büyük aksama yaşanıyor. Kazanın ardından metrobüs yolunda iki yönde de seferler yapılamaz hale geldi. Yolcular, yürüyerek duraklara ulaşmaya çalışırken, uzun araç kuyrukları ve yolcu yoğunluğu oluştu.

YOLCULARIN DEHŞET ANLARI

Kazanın yaşandığı metrobüste bulunan yolcular, yaşadıkları dehşet anlarını paylaştı. Bir yolcu, “Metrobüste ortadaydım ve bir anda her şey oldu. Nasıl olduğunu bilmiyorum,” dedi. Başka bir yolcu ise, “Orta kapıda sağdaydım. Metrobüs çok kalabalıktı. Bizim şeridimizde giderken karşıdan gelen metrobüs, yol çalışmasından dolayı içeri girdi ve çarpışma oldu,” şeklinde ifade etti.

OLAY YERİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ekiplerin kaza yerindeki çalışmaları sürüyor. Metrobüslerin hasar gören bölümleri ve kaza alanı detaylı bir şekilde inceleniyor. Kazanın nedeni ve daha fazla detayın belirlenmesi için soruşturma devam ediyor.

Küçükçekmece Sefaköy’de meydana gelen metrobüs kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Kazanın ardından metrobüs seferlerinde aksama yaşandı ve yolcular yürüyerek duraklara ulaşmaya çalıştı.

Exit mobile version