İstanbul’da yaşayanlar dikkat! Alarm verildi: Bugün çok kuvvetli olacak

İstanbul’da yaşayanlar dikkat! Alarm verildi: Bugün çok kuvvetli olacak

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

MGM’nin hava durumu değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey ve iç bölgelerinde, Akdeniz kıyılarında ve bazı iç kesimlerde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. İstanbul’un Anadolu Yakası ve kuzey kıyıları ile birçok bölge kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlardan etkilenirken, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları, Kocaeli, Afyonkarahisar, Kars, Ardahan çevreleri ve Denizli’nin güney ve doğu kesimlerinde yağışlar görülecek.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Yurt Genelinde Hava Durumu Tahmini

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgarların çoğunlukla kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. Akdeniz kıyılarında ve güneydoğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Şehir Bazlı Hava Durumu

İstanbul: Poyraz rüzgarı hafta boyunca sert esecek ve serinlik sağlayacak, ancak bağıl nem oranında artış gözlemlenecek. Şehirde sıcaklık 30 derece olarak ölçülüyor.

Ankara: Açık hava koşulları hakim, cumartesi günü kuzey kesimlerinde sağanak geçişleri öngörülüyor. Sıcaklık 24 derece.

İzmir: Poyraz rüzgarı hafta sonu kuvvetli ve kuru esecek. Şehirde sıcaklık 35 dereceye ulaşıyor.

Bursa: Hava biraz bulutlu, sıcaklık 33 derece olarak ölçülüyor.

Antalya: Hissedilen sıcaklık 39 dereceye kadar çıkıyor, Elmalı çevresinde sağanak yağışlar bekleniyor.

Marmara ve İç Anadolu Bölgesindeki Durum

Marmara Bölgesi’nde hava ara ara bulutlanacak, Kocaeli ve Sakarya kesimlerinde kısa süreli yağışlar görülebilecek. Edirne’de sıcaklık 36 dereceye ulaşırken, diğer Marmara şehirlerinde sıcaklık 32-33 derece civarında olacak.

İç Anadolu Bölgesi’nde hava genel olarak az bulutlu, Eskişehir ve Sivas’ta sıcaklık 32 derece, Kayseri ve Konya’da ise 35 derece olarak ölçülüyor. Gece sıcaklıklarının Sivas’ta 13 dereceye düşmesi bekleniyor, cumartesi günü Çankırı’da yağışlar görülecek.

Exit mobile version