İzmir ve Manisa’ya müjde! Ferdi Zeyrek ve Cemil Tugay duyurdu: Raylı sistemle 15 dakikaya düşecek

İzmir ve Manisa’ya müjde! Ferdi Zeyrek ve Cemil Tugay duyurdu: Raylı sistemle 15 dakikaya düşecek

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, bu projenin hayata geçirilmesinin kendisi için bir hayal olduğunu belirterek, “Öncelikle Manisa merkez kısmında bir toplu ulaşıma, o toplu ulaşımın da bir uzantısı olarak ikinci 5 yılda bir vizyon projesi olarak anlatmıştım. Tabii burada Sayın Cemil Başkanımla birlikte ortak bir proje olması gerekiyor. Toplu ulaşım hattının Menemen üzerinden İZBAN’a bağlanması benim en çok isteğim ve hayalimdir ki bağlanmaması için hiçbir sebep ve neden de yok. Umarım Manisa’daki ilk beş yılımızda toplu ulaşımı gerçekleştiririz. İkinci beş yılda da Cemil Başkanla böyle bir protokole imza atarız” dedi. Zeyrek, Menemen üzerinden İZBAN’a bağlanacak bu hattın, bölge ekonomisine ve ulaşım ağlarına büyük katkı sunacağını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, raylı sistemin bölgedeki işsizlik sorununu çözmede önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Tugay, “Bizim Manisa Organize Sanayi’de çalışan ama Menemen bölgesinde oturan epey bir vatandaşımız var. Organize sanayiye yakın, Menemen içerisinde yen bazı banliyöler ulaştırmak gibi konuları konuşuyoruz biz. Şöyle bir durum var. Manisa’da işsizlik neredeyse yok. Manisa’da isteyen herkese iş var. Buna karşılık bizde işsizlik var. Bizdeki insanlar oraya çalışmaya gidiyorlar. Daha fazla da gidebilirler. Bu aradaki bağlantıyı sağlamak için yeni bazı yerleşim birimleri oluşturmak fikri var. Muradiye tarafından Manisa’yı İzmir’e Menemen tarafından bağlayacak bir raylı sistem projesi de yapılabilir. Bu gayet akıllıca bir iş olur. O bölgenin gelişmesini de sağlar. Ben mantıklı buluyorum bunu. Biz istihdamı artıracağız” şeklinde konuştu.

Projeyle ilgili olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Zeyrek, raylı sistemin sadece ulaşım değil, ekonomik iş birliği açısından da büyük bir adım olacağını belirtti. Manisa’da yapılacak yeni sanayi yatırımlarıyla birlikte yaklaşık 30-35 bin kişilik yeni istihdam alanları yaratılacağını dile getiren Zeyrek, “İzmir ile Manisa hiçbir zaman ayrışmada zaten. Sadece bağlanamamıştı. Artık siyasetle birlikte bağlanması da sağlanacak” ifade etti.

Exit mobile version