Kamu Başdenetçisi Malkoç: Kadına ve çocuğa yönelik şiddet, milli güvenlik sorunlarımız oldu

Kamu Başdenetçisi Malkoç: Kadına ve çocuğa yönelik şiddet, milli güvenlik sorunlarımız oldu

Dünyada ve Türkiye’de şiddet vakaları artıyor!

KDK’nın kararlarının idarelerin uygulamalarını olumlu yönde etkilediğini belirten Malkoç, kararlarına uyma oranının yüzde 20’lerden yüzde 80’lere çıktığını ve böylece yüz binlerce vatandaşın sorunlarının mahkeme sürecine girmeden çözüldüğünü söyledi.

Fatih’te katledilen iki kadın defnedildi, katil Semih Çelik’in cenaze namazı kılınmadı

Yargı ile ilgili birçok başvuru aldıklarını dile getiren Malkoç, Türkiye’deki adalet mekanizması hakkında yayımladıkları bir rapora da dikkat çekti. Duruşmaların uzun süre bekletilmesi gibi şikayetlerin kendilerine iletildiğini kaydeden Malkoç, “Yargı, 6328 sayılı kanunla görev alanımızın dışında tutulmuş durumda. Ancak bu konularda Adalet Bakanı ve Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSYK) ile sürekli iletişim halindeyiz” dedi.

İstanbul Fatih’te 2 genç kadın canice katledildi, saldırgan intihar etti: İstanbul Emniyeti detayları paylaştı

Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin artışına dikkat çeken Malkoç, İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile temas halinde olduklarını belirtti. “Bu konu, Türkiye’nin milli güvenlik sorunlarından biri haline geldi. Bu nedenle, ilgili kurumların ve Milli Güvenlik Kurulu’nun şiddet konusunu özel olarak ele alması gerektiğini vurguladık. Ayrıca, tüm kurumların bu konuda bir eylem planı geliştirmesi gerekiyor. Uyuşturucu ve kumar gibi konular da şiddetle bağlantılı milli güvenlik meseleleri olarak değerlendirilmeli” şeklinde konuştu.

Exit mobile version