Kilo vermek isteyenlere müjde! Bilim insanlarından diyetsiz zayıflama formülü! – Ankaragündem

Kilo vermek isteyenlere müjde! Bilim insanlarından diyetsiz zayıflama formülü! – Ankaragündem

Bilim insanları, diyet yapmaya gerek kalmadan vücudun daha fazla kalori yakabileceğini keşfetti.

Nottingham Trent Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, PHD2 geninin kahverengi yağ dokusundan çıkarılmasının, vücut metabolizmasının hızlanmasına neden olduğunu ortaya koydu.

Nature Communications dergisinde yayınlanan sonuçlar, geni olmayan farelerin, önemli ölçüde daha fazla yemelerine rağmen, PHD2 genine sahip olanlara göre yüzde 60 daha fazla kalori yaktığını gösterdi.

PHD2, kişiyi soğuk havalarda sıcak tutan bir doku türü olan kahverengi yağın düzenlenmesinde kilit rol oynayan bir gendir.

NTU Bilim ve Teknoloji Okulu’nda araştırmacı olan Dr. Zoi Michailidou, bulguların obezite, tip 2 diyabet ve aşırı kiloyla ilişkili diğer hastalıkların tedavisinde yeni yolların önünü açabileceğini söyledi.

Michailidou, “Genin etkisini azaltmak aşırı kilolar ve tip 2 diyabet arasındaki bağlantıyı koparabilir. Bu bulgular hastalık riski yüksek olan insanlar için çok önemli.” dedi.

Dr. Michailidou, henüz erken olmasına ve insanlarda daha fazla araştırma yapılması gerekmesine rağmen, PHD2 genini yağ dokusundan çıkarmanın metabolizmayı artırarak ve sürekli diyet yapmaya gerek kalmadan kilo kaybını sürdürmeye olanak sağlayacağını belirtti.

Bilim insanları, oksijen seviyelerinin deniz seviyesinden daha düşük olduğu zirveler veya dağlar gibi yüksek rakımlarda bulunmanın kişinin metabolizmasını hızlandırabileceğini söyledi.

Exit mobile version