Malazgirt Zaferi’nin 953. Yılı Kutlandı

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yılı Kutlandı

Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt ilçelerinde bu yıl 953’üncüsü kutlanan Malazgirt Zaferi, renkli etkinliklerle büyük bir coşkuyla sürdü. Ahlat’taki Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikler, yerel halk ve farklı illerden gelen binlerce katılımcının buluşmasına sahne oldu.

Kentteki tematik çadırlarda yerel ürünler tanıtılırken, ziyaretçiler atlı cirit gösterilerini ve güreş müsabakalarını izleme fırsatı buldu. Davul zurna eşliğinde halay çeken katılımcılar, SOLOTÜRK’ün muhteşem gösterisiyle heyecan dolu anlar yaşadı. Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Müdürlükleri’nin açtığı stantlarda ise güvenlik ekipmanları sergilendi.

Aileleriyle etkinliğe katılan çocuklar, kendileri için oluşturulan alanlarda geleneksel oyunlar oynadı. Bolu’dan etkinliğe katılan Hasan Tavlı, “Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerle tarihimize yolculuk yaptık. Atlı birlikler ve SOLOTÜRK gösterileriyle güzel zaman geçirdik.” ifadesinde bulundu.

Muş’un Malazgirt ilçesinde de etkinlikler, 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nda gerçekleşti. Burada Türk ve Filistin bayrakları açılarak birlik mesajı verildi. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve bazı sanatçıların konserleri izlenirken, vatandaşlar ok atma etkinliklerine de katıldı.

Muş Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, etkinliklerin gençlere Malazgirt ruhunu aşılamak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Taşdemir, “Gençlerden yoğun talep var. Spor alanlarında antrenörlerle etkinlikler düzenliyoruz. Her yıl bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz,” dedi.

Exit mobile version