Milyonlarca kiracıya yeni yük! Yeni kriz kapıda: Eğer önlem alınmazsa…

Milyonlarca kiracıya yeni yük! Yeni kriz kapıda: Eğer önlem alınmazsa…

Emir, açıklamasında kira artış oranlarının temmuz ayından sonra yüzde 25’lik sınırın kaldırılmasıyla kontrolden çıktığını ifade etti. Kiracı ve ev sahiplerinin baş başa bırakıldığı bu dönemde, kira artışlarının yüzde 65’lere ulaştığını belirten Emir, bu durumun kış aylarında büyük bir barınma krizine yol açacağını söyledi. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının düşüşte olduğunu söylemesine rağmen, kira enflasyonunun gerçekte sadece 1,5 puan gerilediğine dikkat çekti.

Emir, deprem konutlarının sadece yüzde 10’unun teslim edilebildiğini hatırlatarak, depremzedelerin de ciddi bir barınma kriziyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Kiraların hızla yükseldiği bu ortamda, vatandaşların sokakta yaşama tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ve hükümetin acilen önlem alması gerektiğini dile getirdi.

Emir, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde emeklilerin de içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekti. “Bu yılı emekliler yılı ilan ettiler ama 2024 yılı emekliler için tam bir çöküş yılı oldu.” diyen Emir, Cumhurbaşkanı’nın vaat ettiği “emekliler yılı”nın, tam tersine emekliler için büyük bir hayal kırıklığına dönüştüğünü belirtti. Yapılan anketlerin, özellikle 51 yaş üstü grubun enflasyon konusunda en karamsar kesimi oluşturduğunu gösterdiğini ekledi.

Milli Eğitim Bakanlığı istatistiklerinin çarpıcı sonuçlarına da değinen Emir, okul öncesi eğitimde geçen yıla göre 101 bin öğrencinin eksildiğini belirtti. Bu düşüşün, eğitim sistemindeki sorunların bir yansıması olduğunu ifade eden Emir, çocukların okula gidemediği ve sistemin işlemediği konusunda uyarıda bulundu. Eğitimdeki bu gerilemenin, gelecekte ülkenin karşılaşacağı en büyük sorunlardan biri olacağını vurguladı.

Exit mobile version