Murat Ülker modern iletişimin en kritik noktasını anlatıyor

Murat Ülker modern iletişimin en kritik noktasını anlatıyor

CEO John Donahoe’nun liderliğinde yapılan değişikliklerin mağaza sahipleri ve tüketiciler arasında memnuniyetsizlik yarattığını belirten Ülker, Nike’ın inovasyon eksikliği, yüksek fiyatlar ve kalite sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Jordan markasının genç nesillerle bağlantı kurmakta zorlandığını söyleyen Ülker, “Kültürel Bağlantı Teorisi” ve “Ürün Yaşam Döngüsü Teorisi”ne atıfta bulunarak Jordan’ın genç tüketicilerle güçlü bir bağ kurmak için yeni semboller ve hikayeler oluşturması gerektiğini ifade etti.

Ülker, “Our Turn” kampanyasının Jordan markasının genç nesillerle olan bağını güçlendirme amacı taşıdığını, ancak uzun vadede sürdürülebilir stratejilere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Murat Ülker’in yazısının tamamı şöyle:

Nike spor giyim dünyasında yıllardır süregelen hâkimiyetiyle tanınıyor. Ancak dev markanın son yıllarda karşılaştığı zorluklara sebep olarak özellikle genç nesillerle olan bağlarının zayıflaması mı neden oldu, yani artık “in” değil mi? Hayır, ama gençlerin gönül verdiği başka rakipleri de var artık. Gerçi bir zamanların ikonik markası Jordan, genç tüketiciler ile olan bağlarını yeniden inşa etme mücadelesi veriyor. Bence geç de kalmış değiller, ama artık rakipleri eskisinden güçlü. Ne bakımdan, inceleyeceğiz.

Genç tüketicilerin ilgisini kazanmak ve onlarla bağ kurmak için hangi stratejiler işe yarar?

Biz 10 yıl önce araştırmalarda Ülker’in gençlikle bağlarının zayıfladığına dair sinyaller alınca, pazarlamanın 4 P diye anılan tüm karar değişkenlerini gözden geçirdik ve bugün 1944 doğumlu ÜLKER’in gençler arasında asla yaşlı algılanmadığını gördük.

Bugün Nike markasının durumuna bakacak olursak:

Nike’ın CEO’su John Donahoe’nun liderliğinde yapılan değişiklikler, şirketin yapısında önemli atılımlar meydana getirdi:

– Dükkan (françayz) sahipleri, doğrudan tüketiciye yönelik satış modelinden memnun değil.

Exit mobile version