Ne KPSS gerekiyor ne belge… Yevmiyesi 2.300 liraya kadar çıkıyor, bu işi bileni patronlar havada kapıyor

Ne KPSS gerekiyor ne belge… Yevmiyesi 2.300 liraya kadar çıkıyor, bu işi bileni patronlar havada kapıyor

Yeni Söke’de yer alan habere göre, inşaat sektöründe günlük usta ücretlerinin 1.800 TL’den başlayıp 2.300 TL’ye kadar çıktığını belirten Durmaz, amele ücretlerinin ise 1.000 TL ile 1.500 TL arasında değiştiğini ifade etti. Buna rağmen, iş gücünün yetersizliği nedeniyle projelerin aksayabileceği uyarısında bulundu. Durmaz, iş gücü ihtiyacının özellikle fiziki güç gerektiren işler için karşılanamadığını vurgulayarak, insanların genellikle masa başı işlere yöneldiğini söyledi.

Durmaz, eğitim sisteminde yapılacak düzenlemelerle ilgili olarak, “Okuyacak çocuk tabii ki okusun ama okumayacaksa sektöre yönlendirilmesi ve önünün açılması gerekiyor” dedi. Şu anda sanayi ve inşaat sektörlerinde eleman açığı olduğunu belirten Durmaz, bu sektörlere yönelimin artması gerektiğinin altını çizdi.

Aydın’da aile konut üretiminin ciddi şekilde durakladığını belirten Durmaz, özellikle öğrenciler için uygun olan 1+1 konutlara talebin arttığını söyledi. Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için şu anın uygun bir dönem olduğunu vurgulayan Durmaz, faizlerin düşük olduğu bu dönemde fırsatların kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.

Durmaz, sahil bölgelerinde uygulanan turizm amaçlı inşaat yasaklarının işleri olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Yasağın okulların kapanma tarihinden itibaren başlaması ve açıldığında kalkması gerektiğini belirten Durmaz, aksi takdirde projelerin yetişmesinin zor olacağını belirtti.

Exit mobile version