O illerde yaşayanlar dikkat! Gök gürültülü sağanak olacak: Günlerce devam edecek

O illerde yaşayanlar dikkat! Gök gürültülü sağanak olacak: Günlerce devam edecek

Yerel Kuvvetli Yağışlar ve Sıcaklık

Meteorolojik tahminlere göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinde hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Aksaray, Niğde ve Karaman çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği belirtiliyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Hava Durumu Tahminleri

Yağışların öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevrelerinde ve Ankara’nın kuzeyinde, Konya’nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden eseceği, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun güneydoğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olacağı öngörülüyor.

Prof. Dr. Orhan Şen’den İllere Özel Yağış Uyarısı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu hakkında yaptığı açıklamalarda bugün için İstanbul’un 32°C, Antalya’nın iç kesimlerinin yağmurlu 32°C, İzmir’in ise 36°C olacağını belirtti. Ankara’nın öğleden sonra yerel olmak üzere kuzey kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bir Sonraki Hava Durumu Açıklamaları

Prof. Dr. Şen, bir sonraki paylaşımında ise öğleden sonra Afyon, Denizli, Antalya ve Muğla’nın iç kesimlerinin, Çankırı çevrelerinin, Ankara’nın kuzeyinin, Konya’nın batı kesimlerinin, Kastamonu, Niğde, Karaman, Aksaray, Burdur ve Isparta’nın yağışlı olacağını duyurdu. Sıcaklıklarda önemli bir değişim beklenmediği vurgulandı.

Exit mobile version