Özgür Çelik Gerçek Gündem’e Konuştu: CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı İçin Tartışma Yaratacak Sözler

Özgür Çelik Gerçek Gündem’e Konuştu: CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı İçin Tartışma Yaratacak Sözler

Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar ve Ankara Temsilcisi Altan Sancar’ın sorularını yanıtlayan Çelik, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine ilişkin ise çarpıcı cümleler kurdu, “Anket yaptık böyle çıktı diyerek de Cumhurbaşkanı adayı belirlenmemeli. ‘Kimin aday olmasını istiyorsunuz’ sorusuyla beraber halka ‘ülkeyi kim yönetebilir’ sorusunu da sormamız lazım?” dedi. İşte gündem belirleyecek söyleşinin tamamı…

-BİZ KARŞIMIZDA İL BAŞKANI ÖZGÜR ÇELİK’İ GÖRÜYORUZ. AMA BUNUN BİR DE ÖNCESİ VAR. ÖZGÜR ÇELİK NASIL BİRİSİ? İL BAŞKANI OLUNCA HAYATINIZDA NELER DEĞİŞTİ?

Her şeyden önce sorumluluklarımız arttı. Ben, İstanbul il başkanlığı görevine seçilmeden önce altı yıl İstanbul’un bir ilçesinin ilçe başkanlığını yaptım. Öncesinde iki yıl ilçe yöneticiliğim var. Ancak bu görevle beraber sorumluluklarımız arttı. Bu görev partimizde çok önemli bir makam. Türkiye’nin 81 tane ili var, ama parti tarihinin her evresinde İstanbul İl Başkanlığı farklı değerlendirilir. Çünkü hem Türkiye’nin nüfus olarak en büyük kenti hem bir yanıyla ticaretin merkezi, bir yanıyla kültürün, sanatın merkezi, bir yanıyla siyasetin de merkezi. Dolayısıyla İstanbul İl Başkanlığı sorumluluklarımızı çok üst düzeyde artırdı.

Ben, ilçe başkanı olmadan önce kulağına küpe takan, saçlarını uzatıp arkasından bağlayan, motosikletine binip sınır kapısından çıkıp İtalya’ya kadar, İsviçre’ye kadar yolculuklar yapan birisiydim. Tabii ki bunun dışında bir takım sosyal, kültüre, sportif faaliyetlerim vardı. Bunlar zaman içerisinde bir biçimde zaman kısıtlılığından dolayı sınırlanıyor ve biraz daha siyaset, seçimler işin tam merkezine oturuyor.

İlçe başkanıyken yine bunları bir biçimiyle sürdürebiliyorduk. Günün sonunda 600 bin nüfusu olan, on bir mahallesi olan bir ilçede ilçe başkanlığı yapıyorsunuz. İşinize de daha fazla zaman ayırabiliyorsunuz. Ailenize de daha fazla zaman ayırabiliyorsunuz. Kendinize de daha fazla zaman ayırabiliyorsunuz. İstanbul İl Başkanı olduktan sonra bu zaman kısıtlandı. Mesela ailem bir deniz kenarında küçük bir kasabada yaşıyor. Ailemi sadece seçimden sonra bir kere ziyarete gidebildim.

-BU DURUMDAN ŞİKAYETÇİ MİSİNİZ?

Hayır değilim. Çünkü çok büyük bir sorumluluk İstanbul İl Başkanlığı ve bu sorumluluğu yerine getirmek için fedakârlık yapmak zorundasınız.

-İLK GÖREVE GELDİĞİNİZDE HİTABET AÇISINDAN TUTUK BİR HAVANIZ VARDI, AMA BU AŞILMIŞ…

Aslında tutuk değildim. Mesela ben sizinle televizyon programına çıktığımda çok yeni il başkanıydım ve çok kontrollüydüm. Çünkü il başkanlığından önce bir televizyon deneyimimiz yoktu. Ayrıca İstanbul İl Başkanlığı farklı bir sorumluluk ve çok kontrollü, çok düşünerek hareket ettim. İnsan neyi konuşacağından çok neyi konuşmayacağını da iyi bilmeli.

Exit mobile version