Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı, MEB’in duyurduğu uygulamayı değerlendirdi:Sınavsız değerlendirme sistemi tüm aşamaları gözetmeli

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı, MEB’in duyurduğu uygulamayı değerlendirdi:Sınavsız değerlendirme sistemi tüm aşamaları gözetmeli

MEB’in yayımladığı yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlık genelgesine göre; sonuç odaklı ölçme sisteminden süreç odaklı ölçme sistemine geçilecek. Bu yaklaşımla ilkokullarda sınav saati uygulaması kaldırıldı.

Sınavlara hazırlık ve sınav başarısı için öğrencilere test çözdürmek yerine öğrencilerin muhakeme ve akıl yürütme becerilerinin geliştirilmesi gerektiği bakış açısıyla “durum değerlendirmesi” yapılacak.

ANKARAGÜNDEM’a konuşan Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdulbaki Değer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesinde ilkokullarda sınav saatinin kaldırılması maddesinin, ilkokullarda sınav uygulamasının tamamen kaldırıldığı şeklinde algılandığını belirtti.

Değer, “Ancak, ilkokullarda sınavsız değerlendirme uygulaması, 9 Eylül 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği ile getirildi ve geçen eğitim öğretim yılı boyunca uygulandı” dedi.

Değer, okul öncesi ile 1, 2 ve 3. sınıflarda yıllardır uygulanan sınavsız değerlendirmenin artık 4. sınıfları da kapsayacak şekilde genişletildiğini ifade etti.

Bu kapsamda, ilkokullarda sınav notu yerine süreç odaklı değerlendirmenin yapılmasını olumlu bulduklarını vurgulayan Değer şöyle konuştu:

Exit mobile version