Özgür Özel ‘CHP iktidarında yapacağız’ diyerek açıkladı: Engellilerin sorunlarını ‘Engelli Bakanlığı’ çözecek

Özgür Özel ‘CHP iktidarında yapacağız’ diyerek açıkladı: Engellilerin sorunlarını ‘Engelli Bakanlığı’ çözecek

CHP iktidarında engellilerin sorunlarıyla ilgilenecek tek bir bakan olacağını söyleyen Özel, “O bakanın kendisi de engelli bir birey olacak. Söz veriyoruz. Engellilerin sorununu kabinede kendi de bu zorlukları yaşamış birisi anlatacak. Bütçesini söke söke alacak. Engellilerin önündeki engelleri kaldırıp, engelsiz yarınları, Engelli Bakanlığımız mutlaka çözecek.” ifadelerini kullandı.

Büyün siyasi partilere ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrı yapan Özel, “Normalleşme sürecinin ilk adımı engellilerin bu birikmiş sorunlarını çözecek kanuni düzenlemeleri Meclis’te hep birlikte yaparak atalım. Kazanımcısı tüm engelli bireyler, aileleri ve mücadeleleri olsun.” diye konuştu.

Özel’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bugün bu programı Ankara İl Başkanlığımız ve Kadın Kolları Genel Başkanımız birlikte organize ettiler. Bugünün ev sahiplerinden bir tanesi 30 yaşında belediye başkanı olan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, bütün belediye başkanlarımız adına sizleri selamladı.

Yıllarca Ankara’da 2 belediyemiz vardı. Geçen dönem 3 olmuştu ama bu dönem 16’sı ilçe ve büyükşehir olmak üzere toplam 17 belediyemiz var. CHP’li belediyeler engelli haklarını bilen, engelsiz bir kent, engelsiz yaşam alanları ve engelsiz yarınlar için gayret sarf eden belediye başkanları.

CHP olarak iktidara gelip de sizlerin bütün taleplerini yerine getireceğimiz güne kadar yerel yönetimlerde aldığımız güçlü destek ve elimizde bulundurduğumuz kamu göreviyle engellerin ortadan kaldırılması için hep birlikte gayret göstereceğiz.

Partimizin engellilerin sorunlarına yönelik bazı çözüm önerilerini dile getirmek, iktidar partisine, iktidar partisinin ittifak ortaklarına ve bütün muhalefet partilerine bu kritik 5-6 hususta birlikte çalışmayı teklif etmek isterim.

Exit mobile version