Polisi 7 Kez Bıçaklayan Şahıs da Suç Makinesi Çıktı: İşte Şoke Eden Sicili

Polisi 7 Kez Bıçaklayan Şahıs da Suç Makinesi Çıktı: İşte Şoke Eden Sicili

Şeyda polisin hayatını kaybettiği çatışmayla gündeme gelen cezasızlık, Türkiye’nin gündeminde kalmaya devam ediyor. Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı hayattan koparan suç makinesi Yunus Emre Geçti’nin 26 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.

Dün İstanbul’da bir polis memuru daha İstanbul’un en işlek bölgesi olan İstiklal Caddesi’nde bıçaklı saldırıya uğramış ve şüphelinin, uyuşturucu madde kullanmak, kişilerin huzur ve sükununu bozmaktan birçok suç kaydı olduğu tespit edilmişti.

Konya’nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen olayda da, son bir yılda karıştığı suçlardan dolayı 10 kez gözaltına alınıp serbest bırakılan ve 33 suç kaydı bulunan Emre Köroğlu isimli suç makinesi, polis memuru Mustafa Topuz’u sırtından 7 bıçak darbesiyle ağır yaraladı.

Polis memuru Topuz, ambulansla Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Saldırgan ise başka bir ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan Topuz’un hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında, çok sayıda suç kaydı olan kişilerin bu eğilimlerinin yargılama safhasında görülebilmesini ve dikkate alınmasını sağlayacaklarının mesajını vermiş ve “İlk derece mahkemesi, istinaf, Yargıtay derken bir cezanın kesinleşmesi 5 hatta 7 yıla kadar uzayabiliyor. Bu süreçte suçlu kişi, yeni işlediği cürümlerde herhangi bir sabıka kaydı olmadığı için tutuklama olmadan yargılanabiliyor. Özellikle suçu geçim kaynağı haline getirenler ile suçta kibirlenenlerin, sistemin bu yönünü istismar ettiklerini görüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan sözlerinin devamında ise şunları söylemişti:

Exit mobile version