Portekiz’de Ulusal Yas: Tarihin En Ağır Orman Yangınları Yaşanıyor

Portekiz, 14 Eylül’den bu yana devam eden ve 7 kişinin ölümüne yol açan büyük orman yangınları nedeniyle ulusal yas ilan etti. Bu felaket, ülkenin tarihindeki en büyük yangın olaylarından biri olarak kayıtlara geçti.

Yangınlar, başkent Lizbon’un 10 katı büyüklüğünde bir alanı etkisi altına aldı. Özellikle kuzey bölgelerinde yoğunlaşan yangınlar, 120 bin hektardan fazla ormanlık alanı kül etti. Ancak, müdahale ekiplerinin gayretleri ve gelen yağışlar sayesinde yangınlar kontrol altına alınmaya başlandı.

17 Eylül günü felaket durumu ilan edilmesinin ardından, 7 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 160 kişinin yaralandığı yangınlar hakkında yapılan soruşturmalar sonucunda 5 kişi gözaltına alındı. Averio, Vila Real, Braga, Viseu ve Coimbra gibi yerleşim yerleri yangınlardan ciddi şekilde etkilendi ve yüzlerce kişi evsiz kaldı.

Portekiz Ulusal Acil Durum ve Sivil Koruma Kurumu, yangınların hâlâ yaklaşık 30 noktada etkili olduğunu ancak kontrol altına alındığını açıkladı. Yangınlar sebebiyle, ulusal yas nedeniyle ülkede bayraklar yarıya indirildi.

Exit mobile version