Seçil Erzan hakkında yeni dava

Seçil Erzan hakkında yeni dava

tarafından hazırlanan yeni iddianamede Seçil Erzan, Baltaş’ı banka bünyesinde yüksek getirili yatırım yapacağı yönünde ikna ederek, 3 milyon doları dolandırmakla suçlanıyor. Erzan’ın Baltaş’a sunduğu fona yönelik detaylar, yatırım adı altında yüksek getirili kazanç vaat edilerek insanlardan para toplandığını ortaya koyuyor.

İddianameye göre, Seçil Erzan Baltaş’tan aldığı paranın yatırım amacıyla kullanılmadığını itiraf ediyor. Ancak, savunmasında Baltaş’tan aldığı paranın büyük bir kısmını faiziyle geri ödediğini ve Baltaş’ın aslında kendisini mağdur ettiğini iddia ediyor. Erzan ayrıca, Baltaş’ın kendisini yurt dışına kaçırmaya çalıştığını da öne sürdü.

İddianame, Seçil Erzan ve Atilla Baltaş arasında geçen bazı mesajlara da yer veriyor. Bu mesajlarda Baltaş’ın Erzan’a yönelik öfke ve hayal kırıklığı dikkat çekiyor. Baltaş, Erzan’a “Bunca insana ben bunları sana nasıl inanarak yaptım” ve “Benim saf ve temiz sevgimi kullandın, yazıklar olsun” gibi ifadelerle suçlamalarda bulunuyor. Ayrıca, Baltaş’ın, “Beni aptal yerine sokuyorsun, yurt dışı falan diyorsun” şeklindeki mesajları dolandırıcılık olayının duygusal boyutunu da gözler önüne seriyor.

Seçil Erzan hakkında açılan yeni dava, ana dava dosyasıyla birleştirilmeyerek ayrı bir dosyada ele alınacak. İddianamede Erzan’ın “nitelikli dolandırıcılık” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından 4 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması isteniyor. Yeni açılan davanın ilk duruşması 4 Ekim’de yapılacak.

Seçil Erzan’a karşı açılmış olan davalar bununla sınırlı değil. Hali hazırda Erzan, dolandırıcılık ve belgede sahtecilik suçlamalarıyla 93 yıldan 305 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Bu büyük çaplı dolandırıcılık davasında, futbol dünyasının tanınmış isimleri arasında yer alan Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ve Fatih Terim gibi ünlü isimlerin de yer aldığı 26 müşteki bulunuyor.

Ana davanın yanı sıra Erzan’ın yargılandığı farklı davalar da bulunuyor. Bu davalarda isimleri geçen müştekiler arasında Ömer Kahraman, Mert Zeydanlı, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani gibi isimler yer alıyor.

Exit mobile version