Simpsonlar’ın sırrı ortaya çıktı! Geleceği böyle tahmin ediyorlarmış… Yapımcısından büyük itiraf

Simpsonlar’ın sırrı ortaya çıktı! Geleceği böyle tahmin ediyorlarmış… Yapımcısından büyük itiraf

Yıllar içerisinde birçok olayın gerçekleşmesi ile gündemde yer alan Simpsonslar, dünya genelinde hayranlık uyandıran bir dizi haline dönüştü. 11 Eylül saldırıları Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesi, koronavirüs pandemisi gibi önemli olayları önceden tahmin eden çizgi dizi dünyada da en merak edilen dizilerin başında geliyor.

People dergisine verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulunan The Simpsons yapımcısı Matt Selman, dizinin gelecekte yaşanan olayları tahmin etmesinin ardında basit bir matematiksel ve tarihsel gözlem olduğunu söyledi. Selman, “Eğer tarih ve matematiğe dikkat ederseniz, bazı olayları tahmin etmek imkansız değildir.” şeklinde konuştu. Gelecekteki olayları ön görmenin insanlık tarihine dayalı bir olgu olduğunu ifade eden Selman, tarihteki hataları inceleyerek gelecekteki benzer hataları öngörmenin mümkün olduğunu belirtti.

Yeterince varsayımda bulunulması durumunda bazı olayları kaçınılmaz olduğunu söyleyen Selman durumların gerçeklikle örtüştüğünü de belirtti. Simpsonların zaman zaman kehanetlerde bulunduğu izleniminin bu sayede ortaya çıktığını ifade eden Selman, aslında matematiğin ve tarihin bir parçası olarak bu tahminlerin yapıldığını aktardı.

Tüm bunların yanı sıra bizde yer almayan sahnelerin hayranlar tarafından kurgu videolarla gerçeğe dönüştürüldüğüne dikkat çeken Selman, internette sahte görseller paylaşarak dizinin tahmin etmediği olayları tahmin etmiş gibi göstermesinin de sinir bozucu olduğunu aktardı. Selman, tahminlerin gerçek olaylarla sınırlı olması gerektiğini de söyledi.

Exit mobile version