Sosyal medyaya düşen görüntüler tartışma yarattı: Teğmenler ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı attı, iktidar sessiz

Sosyal medyaya düşen görüntüler tartışma yarattı: Teğmenler ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı attı, iktidar sessiz

AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanlığı’na yakın kaynaklar bu olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, AK Parti’ye yakın bazı isimler sosyal medyada tepkilerini dile getirerek, “Darbeci subay istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Buna karşılık, Cumhur İttifakı’nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), teğmenlere destek veren bir tavır sergiledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, genç subaylara destek çıkarak, “Bu gençler, Türkiye’nin beka mücadelesinin savunucuları olduğu kadar küresel ülkülerimizin de şerefli üniforma altındaki geleceğidir. Kendilerine güvenimiz tam” dedi.

Özdemir, açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihsel rolüne vurgu yaparak, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Büyük Türk Milleti’nin asil neferlerini ve nice kahramanları bağrından çıkarmış, ebediyete kadar da çıkarmaya devam edecektir. Onların görevi, askerliğin namusunu ve Türk sancağının şanını korumak, ezanı dindirmemek, vatan nöbetinde icap ettiğinde seve seve hayatlarını inandıkları bu mübarek yolda feda etmektir,” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version