Tamamen topraksız üretiliyor, depremzedelere geçim kapısı oluyor! O şehirde başka yapan bulunmuyor

Tamamen topraksız üretiliyor, depremzedelere geçim kapısı oluyor! O şehirde başka yapan bulunmuyor

Kuzyakaköseler köyünde eşime iki çocuğu ile birlikte bir dönümlük sera kiralayan Gökkaya, afet sonrası Nurdağı’ndan Safranbolu’ya yerleştiğini belirterek iş insanı Yılmaz Şefik Dizdar’ın serasını kiraladığını söyledi.

Gaziantep’te çilek üretimi yaptığını dile getiren Gökkaya, aynı işi burada sürdürmeye karar verdiğini söyleyerek, Refik amcanın kendilerine çok yardımcı olduğunu vurguladı. İleri görüşlü bir insan olması nedeniyle bu serayı kurduğunu ve bir dönümlük arazide topraksız tarım yapmaya başladığını dile getiren Gökkaya, üretim kapasitesi bakımından 3 dönüme eşdeğer bir alana sahip olduklarını söyledi. Gökkaya, “1 dönüm seraya 7 bin fide dikilirken, buraya 21 bin fide dikiliyor. Yani verim olarak 1 dönümden 3 dönüm gibi almış oluyorsun.” ifadesini kullandı.

Çilek fidelerini su ve vitamin tutuculuğu ile birlikte Hindistan cevizi kabuğundan üretilen torfa diktiklerini söyleyen Gökkaya, serada eşi ve çocukları ile birlikte üretim yaptığını vurguladı. Ürünleri Karabük ve Safranbolu’daki marketlere verdiklerine ifade eden Gökkaya, fide başına 200 ile 600 gram arasında verim alındığını vurguladı. Karabük’te ilk topraksız çilek üretimi yapan seranın kendisine ait olduğunu ifade eden Gökkaya, “Geçen yıl, 1 buçuk dönüm serada topraksız üretim yapan bir yer daha kuruldu. Bu tür seraların kurulması bizim için de iyidir çünkü il dışından çilek alımını düşürür. Günlük toplayıp marketlere veriyoruz. Vatandaşlar taze çilek yemiş oluyor. İl dışından gelen çilekler en az 3 gün önce toplanmış oluyor.” dedi.

Exit mobile version