TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri düşürülmeli

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri düşürülmeli

Palandöken, yazılı açıklamasında, kullanılmayan vasıtanın dahi senelik vasati giderinin 15 bin lirayı bulduğunu, kasko gideriyle bu meblağın 25 bin liraya yanaştığını bildirdi. Bu gidişatın, muayenesiz ve sigortasız vasıtaların sayısını çoğaldırdığına dikkati sürükleyen Palandöken, sualin giderilmesi için yüksek muayene, sigorta ve vergi meblağlarının düşürülmesini istedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, vasıta muayene ve sigorta fiyatlarının Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, muayene ve sigorta fiyatlarındaki çoğalışların trafiğe kayıtlı her 5 vasıtadan 1’inin trafikte kanunsuz gezmesine yol açtığını belirterek, mevzubahisi meblağların düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

“Muayene, vergi ve sigorta fiyatlarındaki çoğalışlar, ülkemizde trafiğe kayıtlı her 5 vasıtadan 1’inin trafikte kanunsuz gezmesine yol açıyor. Yetkili kuruluşun muayene fiyatlarından aldığı meblağlar esnaf ve yurttaşlarımız için oldukça yüksek. Bunun içerisinde çoğu, vergi borcunu veya sigortasını bile ödeyemiyor. Bir vasıtanın vergi borcu ödenmeden muayenesinin yapılmasına da izin verilmiyor. Trafikte muayenesiz ve sigortasız vasıta gezmemesi için bu fiyatlar düşürülmeli. Fenni muayene süresi geçen taşıtlara uygulanan her ay yüzde 5’lik gecikme kıymeti zammı da uzun yarıyıl yaptırmayan için uygulanmalı.”

Trafikteki 27 milyon 334 bin vasıtadan 5 milyon 600 bininin sigortasız olduğunun altını çizen Palandöken, şunları kaydetti:

Exit mobile version