TMMOB ‘Halk sağlığını tehdit ediyor’ diyerek açıkladı: ‘Akbelen’deki maden ocağı kapatılmalı’

TMMOB ‘Halk sağlığını tehdit ediyor’ diyerek açıkladı: ‘Akbelen’deki maden ocağı kapatılmalı’

Akbelen’de köylülerin zeytinlikleri dikenli telle çevrildi: İnsanlar zeytinliğine uçakla mı inecek?

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilciliği, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy ve Akbelen Ormanı bölgelerinde halk ve çevre sağlığına yönelik yaptığı incelemeleri tamamladı.

Rapora ilişkin yazılı açıklama yapan Çevre Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilciliği, Akbelen bölgesindeki maden ocağının yerel halk sağlığını tehdit ettiği belirtilerek, bu işletmenin derhal durdurulması ve maden alanlarının rehabilite edilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Yapılan 30 günlük hava kalitesi ölçümü ortalamasının Dünya Sağlık Örgütü’nün 45 μg/m3 olan kılavuz değerinin üzerinde 110,8 μg/m3 olarak tespit edildiği belirtilen raporda, AB ve Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı için 50 μg/m3 olan sınır değerinin 27 kere aşıldığı da dikkat çekildi.

Raporda, özellikle akciğer rahatsızlığı olan bireylerin, çocukların, yaşlıların ve kronik rahatsızlıkları olan bireylerin söz konusu hava kirliliğinden olumsuz etkileceği belirtildi.

Ayrıca 5 – 6 Haziran tarihlerinde yapılan hava kalitesi ölçümlerinde değerlerin 200 µg/m3 üzerinde tespit edildiği ve bu değerlerin sağlıklı bir bireyde dahi ciddi etkileri görülebileceği, tedavisi zor hastalıklara neden olabileceği ifade edildi.

Exit mobile version