Türkiye İtalya’ya rakip oluyor! Ünlü peyniri artık Kayseri de üretecek: İthal değil, yerli peynir yiyeceğiz

Türkiye İtalya’ya rakip oluyor! Ünlü peyniri artık Kayseri de üretecek: İthal değil, yerli peynir yiyeceğiz

Günde bir ton manda sütü işlenerek peynir, yoğurt ve kaymak üretilen tesiste şimdi de mozzarella peyniri üretilecek.

Tesisin genişletilmesi için çalışmalara başladıklarını aktaran Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdağan, tesisteki çalışmaları Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Kayseri Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ahmet Topçu’yla yerinde inceledi. “Mandam” markasının ülkemizde tanıtılması için desteklerini sürdüreceklerini söyleyen Özdoğan, son aşamasında olan mozzarella peyniri üretiminin tamamlanması ile ilçenin yerel markasının Türkiye’nin dört bir yanına ulaşacağını aktardı.

Mozzarella peyniri üretimi için hazırlanan projeye Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’yla destek verdiklerini ifade eden Özdoğan, şunları söyledi:

“Hem yerel yönetim hem de merkezi hükümet olarak bu konuda yapabileceklerimizi istişare ettik. Buradaki tesisimizi daha da büyüterek, Kayseri’ye ve Türkiye’ye yeni ürünler sunmak adına çaba göstereceğiz. Birliğimizin yanında olacağız. Emeği geçen herkese, başta Bakanlığımız olmak üzere teşekkür ediyorum. Bu tesis, turizm ve üretim açısından Hürmetçi, Karpuzsekisi, Dokuzpınar Mahallelerimiz başta olmak üzere Kayseri’miz için faydalı olacak. Bu faydayı en üst seviyeye çıkarmak için çalışacağız.”

Exit mobile version