Türkiye’nin meyve deposunda büyük üretim! 1 tanesi çay bardağına sığmıyor! Kilosu 250 TL’ye satılıyor

Türkiye’nin meyve deposunda büyük üretim! 1 tanesi çay bardağına sığmıyor! Kilosu 250 TL’ye satılıyor

Bir süredir hasadı devam eden Lapseki kirazı için üreticilerden sevindiren açıklamalar geliyor. Lezzeti ve iri boyutları ile bilinen bu kirazlar tek tek kasalara dolduruluyor İstanbul’a doğru uzun bir yolculuğa çıkıyor. Lapseki’nin lezzeti ve irili ile meşhur kirazları tüketicilerle buluşmak için gün sayıyor. Kendine has aromasını toprak yapısından alan bu kira son günlerde çay bardağı boğumundan geçmeyecek kadar büyüklüğe ulaştı. 1 TL’den daha büyük boyutlara ulaşan Ziraat 900 cinsi kirazlar tek tek daldan toplanıyor. Lapseki’de bu yıl yaklaşık 10.000 dekar alanda Kiraz üretimi yapılıyor.

Lapseki’de üretilen şeftali, kiraz ve nektarin gibi meyveler sofraları doğru uzun bir yolculuğa çıkıyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, “Tabiri caizse meyve depomuz. Kirazımızın hasadı başladı. Çay bardağından da kirazlarımız geçmiyor. Lapseki geçiş ilkim özelliklerini taşıyan bir ilçemiz. Üreticilerimiz bilinçli ve neyi nasıl şekilde yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Böyle olunca da ağızda iz, lezzet ve nefaset bırakan bir sağlıklı ürünler ortaya çıkıyor.” dedi.

Kirazlı aranan ilk parametre irilik, renk ve tat olurken İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üretimin en başından sonuna kadar üreticinin yanında olduğunu da belirtti. Bu tür ürünlerle birlikte tüketicilerin de memnun olduğunu dile getiren Kaçan, Lapseki Çanakkale yazan tüm ürünlerin gönül rahatlığı ile tüketilebileceğini vurguladı. Başından sonuna kadar tüm ürünlerin takipçisi olduklarını dile getiren Ali Kaçan, 7.000 ile 10.000 dekar alanda üretim yapıldığını söyledi. İstanbul Çanakkale ürünlerinin çıkmasını ve satmasına beklediklerini ifade eder Kaçan, ihracatçılarda Çanakkale ürünlerini beklediğini söyleyerek şu anda bardağı sığmayan kirazların 200 ile 250 TL arasında satıldığını dile getirdi.

Emekli sınıf öğretmeni olan Cahide Çoban, 25 yıldır kiraz üreticiliği yaptığını belirterek doğa sevgisinden dolayı bu işe başladığını söyledi. Dekolteden çok memnun olduklarına ifade eden Çoban, “Alıcı sıkıntımız yok. Sürekli ürünlerimiz tercih ediliyor. Kaliteli, raf ömrü çok uzun ürün yetiştiriyoruz. Aroması yüksek çay bardağına sığmayan lezzetli bir kirazımız. Kirazımız 200 ile 250 lira arasında satılıyor. Bu ürünümüz toplandıktan sonra İstanbul’a hale ve büyük marketlere gidiyor. İyi mal, iyi para demek oluyor. Bardağa sığmayan bu kirazımız 1’inci kalite. Ortalama fiyatı 200 ile 250 lira arasında geliyor. Bu kirazımıza talep çok. Bende bir emekçiyim. Kiraz toplayan çalışanlarımın yanı sıra ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine de teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version