Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Duyurdu: 2,5 Saatlik Yol 20 Dakikaya Düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Duyurdu: 2,5 Saatlik Yol 20 Dakikaya Düşecek

2,5 Saatlik Yol 20 Dakikaya Düşecek

Projeyle ilgili bilgi veren Uraloğlu, “42 kilometre ana gövde ve 11 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 53 kilometrelik bir yol inşa ediyoruz. Bu projeyle, trafiğin en çok sıkıştığı Kızkalesi’ne kadar olan kesimi rahatlatmayı hedefliyoruz,” dedi.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Trafik Sorunu Tarih Olacak

Projeyle ilgili detaylar veren Uraloğlu, “40-45 kilometrelik bir mesafenin 2,5 saatte geçildiği bir kesim üzerinde çalışıyoruz. Proje tamamlandığında, bu mesafeyi 18-20 dakikada kat edebileceğiz,” ifadelerini kullandı. Otoyol, yüksek standartta 3 gidiş ve 3 geliş şeritli olacak, ayrıca 7 tünel ve 5 viyadük içerecek.

Bakan Uraloğlu, “Sahada 1330 personel ve 204 iş makinesi çalışıyor. Ancak bu sayı, ilerleyen günlerde 300’ü aşkın makine ve 3000 personele çıkacak,” dedi. Projenin 3 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Projenin Turizme Katkısı

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu’nun yanı sıra Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın 10 Ağustos’ta açılmasıyla bölgenin turizm potansiyelinin artacağına dikkat çeken Uraloğlu, her iki projenin de bölgeye büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, “Koruma alanları ve tarım arazileri gibi hassasiyetlere özen gösteriyoruz. Şu anda projenin yüzde 61 kapasiteyle çalışıyoruz ve bu oranı kısa sürede yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyoruz,” dedi.

Proje tamamlandığında, Mersin ve çevresindeki ulaşım altyapısının önemli ölçüde gelişeceğini belirten Uraloğlu, “İnşallah kısa sürede projemizi bitirerek, bölgemizin hizmetine sunacağız,” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version