Vanlılar çok kızacak! Van kahvaltısının yerini Sivaslılar aldı: Sivas’ın tescilli lezzetlerine beğeni yağıyor

Vanlılar çok kızacak! Van kahvaltısının yerini Sivaslılar aldı: Sivas’ın tescilli lezzetlerine beğeni yağıyor

Vali Şimşek, konuşmasında Sivas’ın tarihi ve kültürel birikimlerinin, kentin mutfak zenginliğine yansıdığını belirterek, “Sivas’ın da zengin bir mutfağa sahip olmasından dolayı gururluyuz. Burada birçok medeniyetler hüküm sürmüş ve kültürler yaşamış. İşte bu medeniyetlerin ve kültürlerin birikimlerinden süzülen ve bize yansıyan çok köklü, geniş bir mutfağa sahibiz.” dedi.

Sivas’ın gastronomi şehirleri ağına dahil olma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Şimşek, coğrafi işaretli ürünlerin sayısını artırma çabası içinde olduklarını belirterek şunları söyledi: “Coğrafi işaret alan lezzetlerimizin, ürünlerimizin sayısını artırmak için büyük bir çaba içerisinde olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Birçok üründe coğrafi işaret aldık, birçoğunda yine başvurumuzu yaptık.”

Türk Mutfağı Haftası, Türkiye’nin farklı bölgelerinde düzenlenen etkinliklerle, yerel lezzetlerin ve kültürel birikimlerin tanıtılmasını amaçlıyor. Bu kapsamda Sivas’ta düzenlenen etkinliklerde; Sivas katmeri ve ketesi, pastırma, Gürün dut pekmezi, Ulaş etli pidesi ve Zara balı başta olmak üzere birçok tescilli kahvaltılık ürünler büyük ilgi gördü. Katılımcılar, Sivas’ın geleneksel lezzetlerini tadarken, şehrin mutfak kültürüne dair bilgi edindiler.

Exit mobile version