Yaz asıl yeni başlıyor! Pazartesi gününden itibaren hazır olun: Sıcaklıklar 8 derece birden yükselecek

Yaz asıl yeni başlıyor! Pazartesi gününden itibaren hazır olun: Sıcaklıklar 8 derece birden yükselecek

Önümüzdeki hafta boyunca, kıyı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 1 ila 3 derece, Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde ise 4 ila 8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bu artış, özellikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar için dikkat edilmesi gereken bir durum oluşturuyor.

Bazı illerimizde önümüzdeki günlerde beklenen en yüksek sıcaklıklar ise şöyle:

Bu yüksek sıcaklıklar nedeniyle özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar gibi hassas grupların, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dışarıda bulunmamaları öneriliyor.

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, A Haber’de yaptığı açıklamada, yangın bölgelerinde etkili olan rüzgarın bu gece itibarıyla etkisini kaybetmesinin beklendiğini belirtti. Ancak, ülke genelinde nem oranının yüksek seyredeceğini ve yangın riskinin devam edeceğini vurgulayan Çelik, sıcaklıkların yüksek olmasının ve düşük nem oranlarının yangın tehlikesini artırdığını ifade etti. Bu nedenle, önümüzdeki 1,5 aylık süreçte vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Exit mobile version