Yazın serinlemek isteyen oraya koşuyor! Sivas ve Erzurum’a çok yakın: Manzarasıyla mest ediyor

Yazın serinlemek isteyen oraya koşuyor! Sivas ve Erzurum’a çok yakın: Manzarasıyla mest ediyor

Erzincan kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Girlevik Şelalesi, yemyeşil doğası ve serin havasıyla doğa severler için mükemmel bir kaçış noktası. 21 Ekim 2021 tarihinde “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak tescillenen şelale, dört mevsim sunduğu farklı güzelliklerle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim farklı bir görsel şölen sunuyor. Bahar aylarında kar sularının erimesiyle etrafı yeşillenen şelale, adeta bir doğa harikası haline geliyor. Yaz aylarında ise serin havasıyla şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Kış aylarında donan şelale, benzersiz bir manzara sunarak fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezi haline geliyor.

Girlevik Şelalesi, doğal oluşumu ve eşsiz manzarasıyla sadece yurt içinden değil, yurt dışından da birçok ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, burada piknik yapmanın, yürüyüşlerin ve doğa ile iç içe vakit geçirmenin keyfini çıkarıyor. Erzincanlı bir vatandaş olan Gürkan Gürer, şelalenin her mevsim ayrı bir güzellik sunduğunu belirterek, “Girlevik Şelalesi’nin oluşumunun tamamen doğal olması, yurt içinden ve özellikle yurt dışından insanların ilgisini çekiyor. Öyle güzel bir cazibe noktasındayız. Ben Erzincanlı bir vatandaş olarak sıklıkla buraya geliyorum. Burada yemek yiyebiliyoruz, piknik yapabiliyoruz. Şehir içinden ve dışından hatta yurt dışından gelen insanlara burayı gelip görmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

Exit mobile version