Yeni trafik düzenlemesi: Araç plakalarında köklü değişiklik!

Yeni trafik düzenlemesi: Araç plakalarında köklü değişiklik!

Yeni düzenleme kapsamında, araç plakalarına eklenen karekod uygulaması dikkat çekiyor. Karekodlar, plakaların daha güvenli ve takip edilebilir olmasını sağlayacak. Ayrıca, plaka basımını gerçekleştiren kişinin kimlik numarasının sisteme girilmesiyle birlikte her plakanın izlenebilirliği artacak. Bu sayede sahte plaka kullanımı ve trafik suçlarıyla mücadele edilmesi hedefleniyor.

Yapılan düzenlemeyle birlikte, mevcut plakaların yeni standartlara uygun hale getirilmesi gerekecek. Özellikle, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kayıt işlemleri yapılan araçlar ve alım-satımlarda yeni plakaların kullanımı zorunlu hale gelecek. Bu süreçte, araç sahiplerine belirli bir uyum süresi tanınacak ancak uygulamanın titizlikle takip edilmesi bekleniyor.

Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, yeni düzenlemelerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Özer, plaka değişiminin gerekli durumlarda zorunlu olacağını ve bu konuda detaylı bilgilendirmelerin yapılacağını belirtti. Ayrıca, plaka değişim sürecindeki adımların ve gerekliliklerin hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version