YouTube’dan çocuklar için önemli karar: “Fitness videoları artık görünmeyecek”

YouTube’dan çocuklar için önemli karar: “Fitness videoları artık görünmeyecek”

Uzmanlar, belirli bir vücut yapısı veya kiloyu idealize eden içeriklerin, gençlerin gelişimleri üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti. YouTube, bu uyarıları dikkate alarak, gençlerin olumsuz bir beden algısına kapılmasını önlemek amacıyla bu içeriklerin ana sayfalarda görünmemesi kararını aldı. Ayrıca bu tür içeriklerin tekrar tekrar izlenmesinin gençler üzerinde daha büyük zararlar oluşturabileceği ifade edildi.

Instagram’ın yokluğunda Google ve Youtube reklamları öne çıktı

Yeni yönergeyle birlikte, 13-17 yaş grubundaki kullanıcılara burnu ince gösteren güzellik rutinleri, belirli fiziksel görünüşleri idealize eden egzersiz rutinleri veya fiziksel saldırganlık içeren içerikler de önerilen videolar arasında yer almayacak. YouTube, gençleri sağlıksız ve zararlı içeriklerden koruma hedefi doğrultusunda bu tür düzenlemelere imza attı.

YouTuber Diamond’a soruşturma açıldı

YouTube danışmanı Allison Briscoe-Smith, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlıksız standartları ve davranışları idealize eden içerikler, gençlerin kendilerini nasıl gördüğünü etkileyebilir” dedi. Özellikle gençlerin bu içeriklerle sürekli karşılaşmasının, kendilerine dair olumsuz algılar yaratabileceği vurgulandı(YENİÇAĞ)

Exit mobile version