Altın alanların başından aşağı kaynar sular dökülecek! 1 gram bile almayın, ünlü ekonomist uyardı

Altın alanların başından aşağı kaynar sular dökülecek! 1 gram bile almayın, ünlü ekonomist uyardı

Jeopolitik risklerin piyasalara etkisi sınırlı kalırken, altın fiyatlarında beklenen yükseliş gerçekleşmedi. Küresel piyasalarda ons altın, düşüş yaşayarak 2.649 dolar seviyesine kadar geriledi. Uzmanlar, bu beklenmedik geri çekilmenin geçici olabileceğini belirtirken, gözler bugün ABD’de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam verisine çevrildi.

Bugün itibarıyla Kapalıçarşı’da gram altın 3.101 TL’den işlem görüyor. Çeyrek altın 5.060 TL seviyesinde, Cumhuriyet altını ise 20.700 TL’den alıcı buluyor. Piyasalardaki bu dalgalanma, yatırımcıların dikkatini ABD’den gelecek istihdam verisine çekmiş durumda.

ABD’nin önde gelen bankalarından Bank of America, altının ons fiyatına yönelik gelecek yıl için olumlu bir tahmin yaptı. Banka, ons altının 2024’te 3 bin dolar seviyesine yükselebileceğini öngörüyor. Bu tahmin, uzun vadeli yatırımcılar için pozitif bir işaret olarak değerlendirilse de piyasa uzmanı İslam Memiş’ten dikkat çeken bir uyarı geldi.

Aydınlık’ın haberine göre; Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları mevcut durumda altın alımı yapmamaları konusunda uyardı. Memiş, “2 bin 580 dolar seviyesini gördüğümüzde altın alabilirsiniz. Şu anda altın almayın” dedi. Ayrıca Memiş, kısa vadede altının teknik olarak 2.580 dolar seviyelerine geri çekilebileceğini belirterek, yatırımcılara acele etmemeleri gerektiğini ifade etti.

Exit mobile version