Altın görülmemiş rekora hazırlanıyor! Duyan varını yoğunu aldı kuyumculara koşuyor: “10 yıl sürecek”

Altın görülmemiş rekora hazırlanıyor! Duyan varını yoğunu aldı kuyumculara koşuyor: “10 yıl sürecek”

ABD’de enflasyon, beklentilerin gerisinde kalarak yüzde 3 seviyesinde gerçekleşti. Bu gelişmeyle birlikte, FED’in faiz indirimlerine eylül ayında başlama ihtimali yüzde 90 seviyelerine çıktı. Öte yandan, 5 Kasım’da gerçekleşecek ABD Başkanlık seçimleri de piyasalarda dikkatle takip ediliyor. Donald Trump’a yönelik saldırı, altın fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu. Piyasalar, Trump’ın yeniden seçilmesini beklerken, bu belirsizlik altın fiyatlarına yansıdı.

Ons altın, 20 Mayıs’ta 2.449 dolara çıkarak bir rekora imza atmıştı. Uzmanların yaptığı teknik analizlere göre, fiyatlar 2.428 doları kırarsa 2.450 ve ardından 2.475 dolar hedeflenebilir. Gram altın Kapalıçarşı piyasasında 2 bin 560 TL’den işlem görürken, çeyrek altın 4 bin 133 TL, yarım altın ise 8 bin 292 TL’den satıldı.

Kitco News’ten aktarılan habere göre, bağımsız analist ve Substack’teki FIPEST Raporu’nun yazarı David Brady, “Fiyatların 2.700 ila 3.000 dolara gitmesini bekliyorum” dedi. Ancak Brady, 3.000 doların sadece orta ralli hedefi olduğunu belirterek, bu seviyenin önce büyük bir düzeltmeyi tetikleyebileceğini, uzun vadede ons başına 5.000 ve hatta potansiyel olarak 10.000 dolara kadar çıkabileceğine inandığını söyledi.

Brady, “Bu, kıymetli metallerde bir balonun başlangıcı” ifadesini kullanarak, “Bir veya iki on yıl, belki de daha fazla sürecek çünkü paraya olan güven kayboluyor” dedi.

Exit mobile version