Art arda iflas ediyorlar! Bir giyim devi daha iflas topunu dikti: AVM’lerden bir dev daha eksildi

Art arda iflas ediyorlar! Bir giyim devi daha iflas topunu dikti: AVM’lerden bir dev daha eksildi

Amerika’nın önde gelen moda perakendecilerinden Express Inc, iflas bayrağını çekti. 44 yıldır faaliyet gösteren dev giyim şirketi iflas etti. Türkiye dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında sunduğu ürünleriyle tanınan şirket, mahkeme kararı ile iflas sürecine girmiş oldu.

1980 yılında ABD’de faaliyetlerine başlayan ve sonrasında dünya çapında genişleyen bir tekstil devine dönüşen Express Inc, iflasın eşiğine geldi. Pandemi sonrası ekonomik zorluklarla karşılaşan şirket, uzun süredir yürüttüğü toparlanma çabalarında başarılı olamadı.

Geçtiğimiz yılı yüzde 59’luk bir değer kaybıyla kapatması, yatırımcılarını büyük zarara uğrattı ve toplam borcunun 400 milyon doları aşmasıyla iflas etmek zorunda kaldı.

Şirketin hisselerinde yaşanan keskin düşüşlerin ardından, firmaya bağlı olan Express, Express ve UpWest gibi giyim markalarının mağazaları tek tek kapatılmaya başlandı. Şirket, iflas başvurusu yapmadan önce, yaklaşık 280 milyon dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için başvuruda bulunmuştu. Gelen iflas haberi ile dev giyim şirketinin mağazaları tek tek kapanırken binlerce çalışanın işsiz kalacağı öğrenildi.

Exit mobile version