Asgari ücretliler bu rakamı duyunca düğün bayram edecek! SGK Uzmanı canlı yayında açıkladı

Asgari ücretliler bu rakamı duyunca düğün bayram edecek! SGK Uzmanı canlı yayında açıkladı

Asgari ücret zammı için son aylara girildi. Milyonların merakla takip ettiği asgari ücrette zam oranları konuşuluyor. Yıl sonu enflasyonuna göre yapılacak zamda 5 yetkili hükümetten, 5 iş veren ve 15 kişi işçiden olmak üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, daha öncesinde çalışanları enflasyona ezdirilmeyeceği konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Peki, asgari ücret ne kadar olacak?

Sözcü TV ekranlarında konuşan SGK Uzmanı İsmail Sevinç, canlı yayında asgari ücret beklentisini duyurdu. Günümüzde 17 bin TL olan asgari ücret için yaklaşın yüzde 35 seviyesinde bir TÜFE birikintisi olduğunu belirterek, görüşmeler sırasında işçilerin 10 bin TL asgari ücretle gireceğini öne sürdü. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 15 kişiden oluştuğunu belirterek, hükümet kanadının çok etkin olduğunu vurguladı. Uzman isimden gelen asgari ücret maaş tablosu ise şu şekilde;

Tabloda yer alan en düşük ihtimalin yüzde 17,5 oranının olduğunu açıklayan Sevinç, OVP’ye göre 2025 yıl sonu enflasyon oranı tahmini olduğunu paylaştı. Bu tahmine göre hedefler tutmazken, rakamın makul olmadığını da belirtti. TÜFE’ye bakıldığında zam oranının yüzde 45’e kadar ulaştığını söyleyerek, gelecek yıl için yüzde 17,5 zam tahminlerini açıkladı. Asgari ücretteki kendi tahminini ise yüzde 30 – 35 arasında olacağını vurgulayarak, “asgari ücretlinin beklentisi bu mu acaba? Bu değil çünkü ‘Yüzde 45’i ben bu sene yaşadım’ diyecek ve bunu almak isteyecek. Diğer taraftan hükümetin uyguladığı politikalardan dolayı ‘enflasyona sebep olur’ şeklinde verilemeyecek gibi görülüyor. Bundan dolayı yüzde 30-35 bandında görünüyor. Esas hakkettiği ise 25 bin TL’nin üzerinde bir artış” sözlerini kullandı.

Açlık sınırının 25 bin TL’nin üzerine çıktığını açıklayan uzman isim, 3 ay içerisinde bu sınırın 27 – 28 bin TL’ye kadar yükseleceğini öngörüyor. Bu rakamlar üzerinden hesap eden Sevinç, asgari ücretin olması gereken rakamın 25 – 30 bin TL arasında olması gerektiğini duyurdu.

Exit mobile version