Bakan Şimşek: Rantın vergilendirilmesi konusunda kararlıyız

Bakan Şimşek: Rantın vergilendirilmesi konusunda kararlıyız

Vergide adaleti sağlamaya yönelik çabaların da sürdüğünü açıklayan Şimşek “Vergide adaleti sağlamaya yönelik hiç olmadığı kadar çaba var” dedi. Rantın vergilendirilmesi konusunda da çabaların devam edeceğini ifade etti.

Bakan Şimşek: “Kalıcı refah artışı ve sürdürülebilir büyüme için fiyat istikrarını sağlamak zorundayız. Kısa vadeli dezenflasyonun büyüme üzerinde geçici etkileri olabilir, ancak bu süreç Türkiye’nin büyümesini destekleyecektir. 1990’larda enflasyon dalgalı ve yüksek seviyelerdeydi, ancak büyüme yüzde 3-3,5 civarındaydı. 2000’li yıllarda enflasyon tek haneliyken, büyüme ortalama yüzde 5 seviyesindeydi.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

2025 yılında maliye ve para politikalarında eşgüdümün önemine dikkat çeken Şimşek, bütçe açığının azaltılmasının dezenflasyonu destekleyeceğini belirtti. Maliye politikasının dezenflasyona büyük katkı sağlayacağını ifade eden Şimşek, kısa vadeli hedeflerinin fiyat istikrarı, kalıcı refah artışı ve daha adil gelir dağılımı olduğunu söyledi.

Vergi reformlarına da değinen Şimşek, son bir yılda vergide adalet sağlama yönünde önemli adımlar attıklarını vurguladı. Geçen yıl kurumlar vergisini 5 puan artırdıklarını belirten Şimşek, bu değişikliklerin etkilerini önümüzdeki yıllarda göreceklerini ifade etti. Vergi artışlarının vatandaşlara ek yük getirmeden, kurumlara yönelik yapıldığını, borsa hariç tüm finansal kuruluşlara vergi getirildiğini söyledi.

“Vergi yüzsüzü” listesine girmemek için son tarihi Mehmet Şimşek verdi

Şimşek, muhalefetin “yükü vatandaş çekiyor” şeklindeki eleştirilerinin gerçeklerle örtüşmediğini belirtti. Vergi adaletini sağlamak için önümüzdeki dönemde de çalışmaların devam edeceğini, rantın vergilendirilmesi ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele konularında önemli düzenlemelerin bulunduğunu ifade etti.

Exit mobile version