CHP’li Gürer: Çalışan emekli sayısı 2 milyonu aştı

CHP’li Gürer: Çalışan emekli sayısı 2 milyonu aştı

Emeklilerin kayıtlı işlerde çalışmak zorunda kaldığını ve kayıt dışı çalışanların sayısının arttığını da ifade eden Gürer, “Emekli olup da günübirlik işlerde çalışanlar, pazarcılık yapanlar var. Bu siyasi iktidar emeklinin rahat yaşama olanağını adeta zehir etti. Emeklilere verilen maaş yetersiz, açlık sınırının altında. Emekli maaşıyla yaşamak ve geçim sağlamak artık olası değil” şeklinde konuştu.

Gürer, çiftçilerin bu yıl ürettikleri her üründe zarar ettiğini ve büyük bir çıkmazda bulunduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı’nın çiftçi ve esnaf için Bağ-Kur primini düşürme sözüne de değinen Gürer, “Aradan iki yıl geçti, bu konuda hiçbir düzenleme yapılmadı. 2009 yılında 1 milyon 16 bin çiftçi prim ödüyordu, bugün bu sayı 470 bine düştü. Artık çiftçiler prim bile ödeyemez duruma geldi” dedi.

Emekli maaşlarının hesaplanmasında yapılan değişikliklere de dikkat çeken Gürer, “Adalet ve Kalkınma Partisi, 2000 öncesi, 2000-2008 arası ve 2008 sonrası için üç ayrı emekli maaşı uygulamasına geçti. Yüzde 70 olan katsayı yüzde 30’a düştürüldü. Şu anda emekliler en düşük katsayı üzerinden maaşlarını alıyor ve büyük kayba uğradılar” ifadelerini kullandı.

Gürer, iktidarın işçi, çiftçi, esnaf, memur ve emeklilere karşı duyarsız olduğunu, yeni bütçe teklifinin de bu sorunları çözmeye yönelik öneriler içermediğini sözlerine ekledi.

Exit mobile version