Dünyaca tanınıyordu! Türkiye’de de bulunan ünlü mobilya devi iflasını açıkladı: Tüm mağazalar kapatılıyor, çalışanlar yeni işler

Dünyaca tanınıyordu! Türkiye’de de bulunan ünlü mobilya devi iflasını açıkladı: Tüm mağazalar kapatılıyor, çalışanlar yeni işler

İşlemleri kredi ile yürüten çok sayıdaki şirket yüksek faiz oranlarına direnemeyerek konkordato talebinde bulunuyor. Maddi açıdan büyük zorluklarla baş etmeye çalışan şirketlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. ABD Merkezi üretim yapan, ev eşyaları ve özel tasarımları ile bilinen perakende zincir market Christmas Tree Shops, çok sayıda ülkede mağazasıyla faaliyet gösteriyordu. 72 mağazası bulunan şirket hızlı bir kapatma kararı aldı.

Yılbaşı kutlamaları denildiğinde aklı ilk gelen zincir marketler arasında yer alan Christmas Tree Shops, dünyanın birçok bölgesinde satış yapan bir şirket olarak faaliyet gösteriyordu. Özellikle ürettiği yılbaşı ağaçları ile dikkat çeken şirket Türkiye pazarında da önemli bir satıcı konumunda bulunuyordu.

Uzun süredir indirimli perakendeci ev mobilyaları, yiyecek, oyuncak ve yatak odası takımları ile adından söz ettiler Christmas Tree Shops, değişen sisteme ayak uyduramadı. Yılbaşı süsleri ve sepetleri satan şirket iflas belirtilerini yavaş yavaş gösterirken ilk aşamada düşük performans gösteren 10 şubesini kapatma kararı almıştı.

Kalan şubeleri ile gelirini arttırmaya çalışan şirket bu durumdan da sıyrılamadı, Şirkete ait 72 şubenin hepsinde kepenk indirme kararı alınırken çalışanlar ise yeni işlerini aramaya başladı.

Exit mobile version